55 + Plus

De Cascarvieten - Alphen aan den Rijn

Nieuwsoverzicht

11

NOV

Sleutel overhandiging en uitreiken Gouden Cap

Sleutel van Alphen aan den Rijn weer in handen van De Cascarvieten. 

Om precies 19.11 uur werden Prins Cascar LV, Page Chantal en Hofmaarschalk Mike, Jeugdprins Aad, Jeugdpage Amber en drie Senaatsleden welkom geheten door burgemeester Spies. Ook onze beschermvrouw had liever gezien dat we met de hele vereniging samen met de blaaskapel, de Sleutel van de Stad waren komen ophalen.

Helaas waren we genoodzaakt dit, wegens de maatregelen veroorzaakt door de opnieuw oprukkende corona-pandemie, aan te passen. Na de overhandiging van de Sleutel beloofde Prins Cascar dat hij goed op Castellum zou passen, uiteraard met de nodige hulp van de burgemeester.

 

sleutel

Uitreiking “Gouden Cap”.

Een jaarlijks terugkerende traditie is de uitreiking van “De Gouden Cap”. Deze onderscheiding wordt, op voorspraak van de burgemeester, uitgereikt aan een ambtenaar of groep ambtenaren, welke zich op bijzondere wijze inzetten voor de bevolking. De groep handhaving van de gemeente was dit jaar de gelukkige. Waardering voor deze groep mensen blijft vaak uit en juist op deze wijze kan dit toch gedaan worden, aldus burgemeester Spies.

gouden cap

Jubileumactie voor de Stichting “Make a Wish”.

Tijdens de viering van 55 jaar De Cascarvieten heeft de vereniging geld ingezameld voor de Stichting “Make a Wish”. Aan twee vertegenwoordigers van de Stichting werd een cheque t.w.v. € 2000 overhandigd waar weer mooie kinderwensen mee vervuld kunnen worden.

make a wish

Na overhandiging van nog enkele onderscheidingen door de Hoogheden, werd afscheid genomen met de mededeling dat de Cascarvieten er alles aan zullen doen om er een feestelijk carnavalsseizoen van te maken. (foto's Monique Captein)